Tips cepat hamil untuk dapatkan zuriat
Hati sanubari pasti terusik setiap kali kawan-kawan atau saudara mara menerima cahaya mata baru. Sedangkan anda masih berdua dengan pasangan dan masih belum dikurniakan cahaya mata.
tips cepat hamil dengan  vitaminkesuburan Shaklee
Ketidaksuburan adalah keadaan yang mana seorang wanita gagal hamil selepas melakukan persetubuhan tanpa sebarang alat pelindung (protection), walaupun semasa ovulasi dalam tempoh setahun atau lebih, dan ketidakmampuan seorang wanita untuk meneruskan kehamilan hingga cukup bulan (keguguran).
Jangan pandang sebelah mata isu kegagalan mendapatkan cahaya mata ini. Anak adalah harta paling berharga dan pengikat kasih suami isteri. Kegagalan mendapatkan cahaya mata mungkin membawa makan hati pasangan malah lebih serius jika membawa kepada penceraian.
Tidak subur biasanya ditujukan kepada wanita. Betulkah? Jawapannya adalah Tidak! Kerana 40% dari kes ketidaksuburan dilaporkan berpunca dari wanita.Mengejutkan kerana 40% kes berpunca cari lelaki! Manakala 20% lagi adalah kedua-dua pasangan tersebut.
set vitamin kesuburan shaklee
Kesimpulannya ketidaksuburan bukan sahaja digalas dibahu wanita sahaja, tetapi juga melibatkan lelaki walaupun tidak dinafikan lelaki susah untuk mengakuinya.
Untuk mengetahui set vitamin kesuburan wanita sila klik di sini
Untuk mengetahui set vitamin kesuburan lelaki sila klik di sini
Selain itu pasangan suami isteri digalakkan mengamal gaya hidup sihat dan tips yang boleh membantu proses kehamilan. Jom baca tips cepat hamil di bawah ini.
Terdapat 6 tips cepat hamil telah teruji dengan baik yang layak dan boleh untuk anda pertimbangkan:
Rancanglah Waktu Hubungan Anda
Salah satu tips terpenting untuk cepat hamil adalah dengan merancang waktu untuk melakukan hubungan dengan pasangan. Sperma dapat hidup selama maximum 5 hari di dalam rahim. Kerana itu untuk meningkatkan kebarangkalian terjadinya kehamilan, lakukan hubungan 2 hari sebelum masa ovulasi/ keluarnya sel telur.
Untuk mengetahui bila terjadinya ovulasi, ada beberapa cara yang dapat digunakan:
– sistem calender
– suhu tubuh basal /Body Temperature
– Pengeluaran cecair lendir serviks
– dan yang terbaru, strip penguji masa subur (biasanya dapat dibeli di farmasi terdekat)
Berhenti Merokok dan Minuman Beralkohol
Berdasarkan kajian yang dikeluarkan oleh  ESHRE (Human Reproduction & Embryology) di Barcelona, minuman beralkohol dapat menurunkan kebarangkalian wanita untuk cepat hamil secara normal sebanyak 44%, dan 28% untuk wanita yang merokok. Bahkan merokok bukan sahaja menurunkan peratusan untuk hamil, malah ianya akan meningkatkan risiko kepada janin yang dikandungkan.
Ambillah Vitamin
Untuk cepat hamil, ambillah vitamin secara konsisten dan disertakan dengan jenis-jenis makanan yang mengandungi zat-zat yang sangat-sangat diperlukan untuk kesuburan. Dan kedua-duanya harus amalkan….Anda dan juga pasangan anda. Antara contoh vitamin yang menggalakkan kesuburan ialah:-
Vitamin C – dipercayai dapat meningkatkan kualiti sperma.
Vitamin E – dapat meningkatkan kesuburan para suami dan isteri.
Dan wanita yang mengamalkan pengambilan asid folik, akan meningkatkan lagi kebarangkalian untuk cepat hamil berbanding mereka yang tidak mengambilnya. Asid folik juga berperanan penting dalam pembentukan otak janin di dalam kandungan kelak..
Bagi anda yang sedang dalam usaha untuk cepat hamil, ambillah vitamin anda bermula daripada sekarang. Saya ada menyediakan set kesuburan.
 Pilihlah Posisi yang Tepat ketika Berhubungan
Untuk pasangan yang sangat mendambakan kehadiran cahaya mata, missionary adalah posisi yang paling disarankan untuk cepat hamil. Posisi ini memungkinkan penetrasi yang cukup dalam sehingga rahim dapat menyimpan sperma untuk waktu yang lebih lama. Dan….sebaiknya hindari posisi woman on top, kerana akan mengurangkan kemungkinan rahim untuk menyimpan sperma..

Kawal Berat Badan Anda
Berat badan yang normal atau seimbang dapat meningkatkan peluang terjadinya kehamilan. Sering kita dengar sebahagian besar pasangan yang memiliki masalah dengan berat badan, umumnya juga akan menghadapi masalah untuk cepat hamil. Ini kerana, berat badan berlebihan akan membawa pengaruh yang kurang baik bagi kesuburan anda. Jadi, usahakanlah untuk mencapai berat badan yang ideal terlebih dulu untuk meningkatkan peluang anda untuk cepat hamil. Anda boleh cuba Mini Budjet Slimming Set yang saya sediakan..
Dan….sebaliknya, jika terlalu kurus juga membawa pengaruh negatif yang sama…Jadi, bagi anda yang mempunyai berat badan terlalu ringan, berusahalah untuk menaikkan berat badan anda secara sihat. Dan saya sarankan anda mengambil Mealshake, b complex dan vitalea. Dan saya akan guide anda..Insya-Allah…
Amalan berdoa kepada Allah
Perlu diakui setiap rancangan dan kejadian ini Allah yang menentukan. Puas kita merancang dan berusaha tapi kita lupakan Allah. Allah adalah tempat kita sebagai hambanya mengadu memohon pertolongan. 

Dibawah ini ada beberapa langkah :
1.Amalkan doa dibawah untuk 40 hari berturut2 pada setiap solat waktu 5 kali sehari semalam
2.Amalan doa ini perlu kesungguhan daripada pihak suami kerana tiada cuti dalam bersolat
3.Untuk isteri amalkan selagi mana masih belum hadir period
4.Jadualkan masa anda bersama pasangan anda sekurang2 nya 3 kali seminggu
5.Positifkan fikiran semasa bersama pasangan anda mungkin kali ini ada rezeki akan hadir
6.Positif dan yakin dengan doa yg dipohon InsyaAllah akan ada jalan petunjuk daripada Allah swt
7.Terus amalkan doa walaupun setelah cukup bilangan 40 hari, InsyaAllah ada petunjuk daripada Allah swt
8.Sesekali buatlah solat hajat
9.Mohon juga doa daripada Ibu Bapa serta adik-beradik
10.Jika anda ada mengamalkan apa jua pemakanan untuk kehamilan atau apa jua petua kehamilan teruskan sahaja, InsyaAllah dengan berkat doa yg     berterusan akan ada rezeki untuk memperolehi cahaya mata kelak.
Amalkan doa dibawah ini

رَبِّ لاَتَذَرْنِى فَرْدًاوَأَنْتَ خَيْرُاْلوَارِثِيْنَ

رَبِّ هَبْ لِى مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً،إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَآءِ

سُبْحَانَ مَنْ أَمْرُهُ بَيْنَ الْكاَفِ وَالنُّونِ

سُبْحَانَ مَنْ أَمْرُهُ إِذَآ أَرَادَ شَيْئًاأَن يَقُولَ لَهُ كُن فَيَكُونُ

 Maksudnya :
Wahai Tuhanku, janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik Yang mewarisi (Surah Al-Anbiya’ ayat 89)
Wahai Tuhanku, kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik, sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar (menerima) doa permohonan (Surah Ali Imran ayat 38)
Maha suci Tuhan yang urusannya antara “Kaf” dan “Nun”
Maha suci Tuhan yang urusannya apabila Dia menghendaki sesuatu, Ia berkata “Jadilah”, maka akan jadilah

Vitamin Kesuburan shaklee  – klik sini
HUBUNGI SAYA AIZAH 0173053031 

CALL / SMS / WHASSAP : 017 305 3031
FANPAGE : butiksihatcomel
FACEBOOK : Aizah Azlem

Pakej : 
Tips-tips menarik 
konsuktasi sepanjang masa

hubungi saya dapatkan yang terbaik 🙂  

Kawasan COD 

Bandar Seri Putra – Bangi , Putra Makhota , KLCC , KTM Mid Velly , KTM Seputeh , KTM Salak Selatan , KTM Bandar Tasik Selatan , KTM Serdang, KTM Kajang , KTM UKM , KTM Kajang , KTM Batang Benar , KTM Nilai 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *