Assalamualaikum semua, ramai yang tertanya-tanyakan ” Perlukah makanan tambahan atau supplement untuk anak-anak kita” untuk membantu tumbesaran supaya lebih sihat dan juga cergas. Bila di bincangkan secara terbuka dikalangan ibu-ibu, banyak pendapatan di kumpulkan untuk pengambilan vitamin untuk kanak-kanak ini. Ada ibu bapa yang sangat menitik beratkan pengambilan vitamin dan ada juga yang tidak berikan apa-apa makanan tambahan pada anak.

Menurut seorang doktor terkenal , iaitu Dr zubaidi
” Vitamin dan mineral yang diperlukan oleh kanak-kanak ialah”
1) Kalsium
2) Vitamin B12
3) Vitamin D
4) Asid Lemak iaitu Omega atau Minyak ikan
5) Zat Besi

Jadi Terjawaplah kan, anak-anak kita juga bagus jika diberikan vitamin yang lengkap untuk membantu tumbesaran. yalah kan kadangkala anak-anak ada ayng tidak suka makan sayur, tidak suka makan buah dan paling parah lagi selalu tiada selera makan. jadi jika anak-anak ada masalah ini, tak kan kita sebagai ibubapa hanya biarkan saha, betul tak ?

Aizah ingin kongsikan makanan tambahan atau supplement yang terbaik untuk anak-anak kita , di jamin selamat dan tidak merbahaya untuk kanak-kanak. anak aizah pun ambil ni .

Aizah juga ingin kongsikan testimoni seorang ibu yang konsisten berikan supplement pada anaknya:-


TESTIMONI 1 : WAN ZAINAB BT WAN MUHAMAD
.
[SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK MENAIKKAN ANTIBODI ANAK YANG LEMAH]
.
Assalamualaikum.
Saya Wan Zainab Bt Wan Muhammad. Ibu kepada 2 orang anak lelaki yang sedang membesar.
Saya ingin ceritakan kisah shaklee effect anak saya Muhammad Hud. Hud berusia 1 tahun 4 bulan sekarang dan sistem pertahanan badan beliau agak lemah. Seawal usia 2 bulan Hud sudah demam. Bukan sahaja demam tapi diikuti dengan batuk juga selsema. Hud mudah terima jangkitan daripada orang lain. 
.
Hud paling kerap demam berbanding anak pertama. Saya perasan bila demam, Hud akan selsema dan juga batuk. Batuk Hud pula berkahak dan menganggu tidur beliau. Kesian Hud bila batuk. 
.
Umur Hud 7 bulan, saya mula berikan Hud Omega Guard, Nutriferon & Vitamin C. Alhamdulillah, nampak perubahan yang mana selsema dan batuk cepat pulih. Saya tidak risau bila keadaan ini berulang dan saya akan sediakan suplemen sahaja untuk Hud. 
.
Kadangkala jika Hud batuk-batuk, saya juga bawanya jumpa doktor dan doktor akan check paru-paru beliau. Alhamdulillah paru-paru Hud sihat dan cuma batuk-batuk biasa sahaja. Saya risau juga. Maklumlah, masalah Pneumonia masa kini sangat berleluasa dalam kalangan bayi. 
.
Baru-baru ini Hud selsema dan batuk. Seperti biasa saya cepat-cepat berikan Omega Guard, Vitamin C dan Nutriferon. Dalam masa 2 3 hari sudah nampak perubahannya. 
.
Kesihatan Hud paling saya risau sebab badan beliau masih kecil dan dalam proses bina dan kuatkan antbodi untuk pertahanan penyakit. Jadi, tugas saya adalah berikan makanan yang terbaik untuk beliau.
Kini, ketiga-tiga suplemen ini adalah suplemen wajib untuk anak-anak saya. Hud sangat gemarkan ketiga-tiganya. Kalau makan vitamin C, memang tak cukup 1 biji. Sangat senang ajar dia makan suplemen. 
.
Saranan saya buat ibu-ibu di luar sana, berilah anak-anak anda makanan tambahan supaya badan mereka terlindung daripada sebarang penyakit bawaan Virus. Makanan sekarang ini tak sama macam zaman nenek moyang kita dahulu.
.
Anak-anak kita perlukan suplemen untuk top up semula nutrisi yang hilang daripada makanan yang kita makan. Tambahan pula, kanak-kanak adalah insan yang suka memilih untuk makan. 
.
Anak-anak kita adalah harta kita. Hargailah dan sayangilah mereka

Image may contain: 2 people, people smiling

Jadi vitamin shaklee adalah terbaik untuk anak-anak kita. jom hadiahkan untuk anak kita, boleh hubungi aizah untuk dapatkanya :-

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *