Kulit Kusam tanpa seri, kulit kusam nampak berumur dari umur asal kita. Bila Terjadinya kulit kusam kita kemungkinan akan rasa rendah diri dan kurang yakin ingin berdepan dengan orang sekeliling. Kulit kusam ini tidak mengenal usia, kadangkala remaja juga alami masalah kulti kusam yang teruk . Banyak sebenarnya yang boleh sebabkan kulit kita jadi kusam ni . Baca sampai tau , aizah akan bongkarkan punca apa kulit kita jadi kusam dan nampak suram .

Sebenarnya tubuh kita sudah punyai mekanisme regenerasi terhadap kulit , dimana tubuh kita mampu kembalikan kulit kusam jadi segar dan berseri semula, biasanya proses tersebut berlangsung selama 18 hari. Tapi ikut usia kita , bila bertambahnya umur kita , maka kemampuan sel-sel kulit kita pun akan akan menurun. Sehingga lama kelamaan proses regenerasi pada kulit kita pun jadi lebih lambat. Sehingga akan muncul proses penuaan diwajah kita. tetapi selain hal ini masih ada lagi hal yang boleh menyebabkan kulit kusam

Apa punca-punca kulit kusam ? 

1. Faktor Keturunan (Genetik)

faktor genetik iaitu faktor keturunan dari kedua orang tuanya. jika ayah atau ibu kita memiliki kulit yang kusam, maka ada kemungkinan kita sebagai anak juga pun akan miliki jenis kulit wajah yang sama

2) Pola pemakanan

Terlalu banyak memakan-makanan yang mengandung banyak lemak seperti, junk food (makanan yang kurang gizi), bergoreng, makanan yang mengandung banyak santan dan kurangnya mengkonsumsi asupan atau vitamin yang diperlukan oleh tubuh

3) Pola Kehidupan

Pola hidup yang baik mesti akan beri kesan positif terhadap kesihatan kita, begitupun sebaliknya, pola hidup yang buruk atau tidak teratur akan berikan kesan buruk pula pada kesihatan kita. contohnya, jarang bersenam , mandi tidak teratur, tidur tidak teratur dsb. Bila kesihatan kita bagus , bukan sistem badan sahaja yang baik malah kulit kita juga turut serta akan bertambah cantik.

4) Tidur tidak teratur

Terlalu sering tidur lewat malam atau kurang tidur , juga jadi punca kulit terlihat pucat dan kusam, sebab darah menjadi berkurang, jadi jagalah waktu tidur kita untuk dapat kulit sihat 

5) Faktor Persekitaran

Setiap hari kita terdedah berada ditempat-tempat yang tidak sihat, debu-debu yang ada disekitar kita juga jadi punca kulit kita jadi tidak sihat, sebab debu dapat menempel di kulit yang berminyak, sehingga pori-pori kulit kita akan tersumbat dan menyebabkan jerawat dan kulit kelihatan kusam.

6) Salah memilih produk kosmetik

Kulit kusam juga boleh berpunca oleh penggunaan kosmetik yang kurang tepat,sehingga tidak sesuai untuk kulit kita dan akibatkan kulit kita pun menjadi kusam atau rosak teruk.

Jadi apa yang perlu saya lakukan ? 

Kita boleh ubah cara kehidupan kita , bersenam , tidur yang cukup, minum air masak dengan cukup, guna barang kosmetik atau skin care yang selamat , tiada bahan kimia , tiada bahan merbahaya. 

SKIN CARE MACAM MANA KITA WAJIB PILIH ? 

Ya inilah skin care terhebat iaitu youth shaklee, Youth shaklee ini di kaji selama 8 tahun sebelum di keluarkan di pasaran tau. Telah di paternkan juga oleh pihak shaklee . youth skin care ini , adalah 100% daripada bahan semujadi tumbuh-tumbuhan . Selamat di pakai oleh semua jenis kulit dan juga untuk orang asia . 

youth shaklee telah direka khas untuk membantu pelbagai masalah kulit yang di alami. Jangan terkejut bila kita pakai youth kulit kita kelihatan muda 10 tahun. Bukan nampak sahaja muda , malah jika kita buat ujian klinikal , kulit wajah kita juga akan memberikan result muda dari usia sebenar. Woww teruja kan . 

Youth shaklee bukan sahaja bantu membuatkan wajah kita menjadi berseri, malah youth shaklee menjadikan kulit muka kita sihat bernutrisi. tiada lagi dari mana -mana skin care yang pakej bersama vitamin. Hanya dari shaklee sahaja . 

jom tengok bukti-bukti ini :- 

Haaaaa bestkan youth shaklee ni . Jangan tunggu lama untuk kelihatan lebih cantik dan muda . Youth terbukti berkesan pada semua jenis kulit. 100% vegan . halal , semulajadi dan selamat di gunakan, Anda tidak akan jumpa skin care terbaik selain dari youth ini .

youth shaklee terbahagia kepada 2 set iaitu full set dan juga Starter Set . 


Full set youth :- 

starter set youth :- 

hubungi saya hari ni untuk dapatkan youth skin care .

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *