Assalamualaikum ibu-ibu . Ramai juga sebenarnya yang rasa stress bila susu berkurangan kan? memang la kita stress sebab kalau boleh kita nak berikan yang terbaik untuk baby tersayang. Sebagaimana kita ketahui, susu ibu memang terbaik dan juga bantu anak kita kuat antibodi . Jadi satu kewajipan juga rasanya kita mencuba yang terbaik untuk tingkatkan susu ibu kita . Jadi aizah ingin kongsikan cara yang ramai dah orang cuba ni , termasuklah aizah juga memang ambil milkbooster ni .

Jom kita baca terus testimoni seorang ibu ini juga telah berjaya juga tingkatkan susu ibu :-


[PERCUBAAN BERMULA DENGAN ALFALFA COMPLEX (ASAS MILK BOOSTER SHAKLEE]
.
Saya Nur Hamizah Mohd Kusni, pengalaman dengan set penyusuan Shaklee bermula ketika saya mendapat tawaran menjadi guru ganti di sebuah sekolah, dan saya perlu menyediakan EBM kepada bakal pengasuh anak saya walaupun dia telah melepasi fasa penyususan eksklusif selama 6bulan.
.

Misi melengkapkan penyusuan sehingga umur 2 tahun;saya mula mencari ‘milk booster’ di Google dan yang popular pada masa itu. Hasil pertanyaan dengan kawan sekolah saya yang mana dia SID Shaklee mencadangkan saya untuk cuba Alfalfa Complex. Ini paling asas perlu ada.
.
Alhamdulillah hasilnya tidak mengecewakan. Walaupun saya agak lama tidak membuat EBM. Terima kasih kenalkan saya dengan ‘milk booster Shaklee’.
.

Fasa penyusuan diteruskan untuk anak ke-2. Berniat untuk terus mengambil Alfalfa Complex tidak kesampaian apabila saya disahkan hamil anak ke-3 ketika anak ke-2 berusia masuk 5bulan.
.
Saya telah mendapatkan pendapat seorang doktor mengenai penyusuan ketika hamil. Dengan info yang ada, saya mengambil keputusan untuk tambah ESP iaitu sumber protein soya yang berkualiti tinggi dalam proses penyusuan dan kehamilan.
.
Saya dapat lengkapkan penyusuan eksklusif untuk anak ke-2 saya.Dan diteruskan dengan alternatif susu formula sebagai ganti susu badan, namun dia tidak terima. Tetap mahu susu ibu. Saya teruskan dengan pengambilan ESP agar dia kenyang lebih lama dan proses tumbesarannya sejajar dengan rekod yang disarankan.
.
Alhamdulillah, proses tumbesaran bayi tidak terganggu.
.

Selepas kelahiran anak ke-3, saya mengambil Set Kombo pilihan ramai ibu Menyusu. Iaitu Alfalfa Complex dan ESP. Pada masa yang sama,saya mengambil Vitamin C Plus sebagai menguat imun badan. Susu badan meriah untuk 2 orang anak kecil menyusu bersama.Juga tiada masalah bengkak susu. Malah diri saya tidak terlampau lembik atau terlalu lapar dalam waktu yang singkat.
.

ESP sangat membantu saya rasa kenyang yang lebih lama dan susu yang dihasilkan juga tidak cair. Alfalfa Complex selain sebagai penggalak pengeluaran susu, ia juga buat saya lebih lawas mudah membuang. Makan juga agak meriah tetapi berat badan tidak berapa bertambah. Saya sokong proses penyusuan bantu ibu kembali slim.
.

Syukur pada Ilahi diberi peluang untuk menyusukan anak-anak kecil saya sehingga berusia 2tahun. Malah, hubungan mereka rapat dan ramai menganggap mereka adalah kembar. Kini, saya teruskan pengambilan set kombo asas penyususan Shaklee dalam penyusuan anak ke-4. Bagi mereka yang ingin mencuba Set Penyusuan Shaklee, walaupun bermula dengan yang asas ; hasilnya tetap menyenangkan hati ibu yang menyusu.
.
Dapatkan penerangan yang jelas dan sokongan untuk teruskan penyusuan. Banyak manfaat yang diperoleh walaupun ianya hanya set kombo penyusuan yang asas.
.
Sekian.

#SupermomShakleeStory

Imej mungkin mengandungi: 6 orang, teks yang berkata 'Supermom MUSIM KE-7 ESP "Syukur pada Ilahi diberi peluang untuk menyusukan anak- anak kecil saya sehingga berusia 2tahun". Nur Hamizah MY SHAKLEE STORY'

Alhamdulillah bestkan . haa satu lagi , kita jangan stress stress tau bila menyusu ni sebab , bila stress pun salah satu punca susu kita drop. haa jadi tenangkan diri kita dan juga ambil set menyusu shaklee ni .

jadi pada pada ibu , jom tanya aizah mengenai set menyusu shaklee . aizah akan berikan konsultasi yang terbaik untuk anda . Aizah juga akan berikan cara makan yang betul untuk ibu-ibu supaya ia berkesan dengan baik .

jadi hubungi aizah sekarang ni :-

atau klik sahaja button whatsap di bawah untuk terus whatsap aizah :-

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *