Assalamualaikum , pernah tak kita dengar atau tahu mengenai kanser Hodgkins Lymphoma ? kanser Hodgkins Lymphoma ini ialah kanser tisu limfa. tisu limfa ini terdapat di nodus limfa, limpa, hati, tulang sum-sum dan sebagainya. Punca berlakunya kanser Hodgkins Lymphoma ini belum dikenalpasti. Kebiasaanya kanser Hodgkins Lymphoma ini menyerang golongan yang berusia 15-35 tahun , selain itu yang berusia antara 50-70 tahun.

Untuk mengesahkan kanser Hodgkin Lymphoma ini, terdapat beberapa ujian akan di jalankan. Pesakit akan didiagnosis selepas melakukan biopsy di bahagian tisu. Jika keputusan biopsi dan ujian lain mendapati pesakit menghidap kanser Hodgkin Lymphoma, maka akan di jalankan banyak lagi ujian untuk mengenalpasti tahap dan sejauh mana kanser Hodgkin Lymphoma telah merebak.

Tanda-tanda awal kanser Hodgkin Lymphoma diantaranya :-

  • Tiba-tiba timbul bengkak yang tidak sakit di mana-mana bahagian limfa contohnya di ketiak, leher .
  • berat badan semakin susut dan tanpa sebab
  • kurang berselera makan
  • waktu malam mudah berpeluh peluh
  • seluruh badan naik gatal-gatal tana sebab
  • kerap demam dan kesejukan
  • sentiasa rasa letih dan penat

 

Bolehkan pesakit kanser Hodgkin Lymphoma ini sembuh ?

jom tonton video luahan hati seorang ibu, anak beliau pesakit kanser Hodgkin Lymphoma tahap 4 sejak umur 10 tahun :-

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 18: SAADIAH ARBAIN
.[ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX]

.
Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.
.Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.
.Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.
.Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.
.

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.
.

Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.
.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.
.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.
.

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.
.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.
.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.
.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.
.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.

 

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.
.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I’dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.
.

Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.

 

Testimoni yang lain :- 

 

 

Tuan Puan Yang Budiman,

Setiap penyakit ada ubatnya. Berusahalah dan cubalah rawatan alternatif ini untuk kesembuhan.

Justeru, adakah anda hanya berdiam diri dan termenung tanpa kuasa tindakan? Perlukan konsultasi terlebih dahulu?

Anda juga boleh sembuh seperti beliau .

Order Vivix Online

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9c2aef8bf511d208ee623850400a7f9eklik di sini Panduan mudah untuk Pembelian Secara Online

 Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.

Atau Terus hubungi Saya :-

ikhtiarvivix

 

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *