Salam semua , di muka anda ada bintik-bintik ? serata ataupun setompok? itulah jeragat.jeragat ni membuatkan kulit kita jadi rosak, kusam, tidak bermaya.Jeragat sering terjadi pada wanita, tidak dinafikan lelaki juga ada alami jeragat tetapi nisbahnya hanya sedikit. Jeragat kadang-kadang menyebabkan anda kurang berkeyakinan untuk bersosial.


Punca Jeragat :-

  • Terlampau lama terdedah pada sinaran matahari
  • Pengunaan pil perancang
  • melakukan rawatan muka dan mengunakan kosmetik yang tidak sesuai
  • Ada sesetenghnya kerana keturunan.
Petua Tradisional :-

1. Sapukan kulit pisang berangan ke tempat jeragat, tunggu sehingga 5 minit dan basuh dengan air yang bersih

2. Gosokkan tempat jeragat dengan sireh muda yang telah di sejukan dalam peti ais semalaman.Dilakukan setiap pagi

3. Sapukan putih telur ke muka sehingga kering .

4. Sapukan hampas kelapa ketempat jeragat, biarkan selama 15 minit dan bersihkan dengna air yang bersih.

Untuk menghilangkan jeragat juga saya cadangkan anda mengambil vitamin semulajadi dari shaklee untuk sihat dari dalaman anda. 

Banyak pilihan dari shaklee mengikut bajet anda sendiri 🙂 

Setakat ini, ramai yang berpuas hati dengan pengambilan set Jeragat dari saya , jika anda berbajet lebih lebih bagus jika anda terus mengamalkan collagen powder untuk lebih berkesan dengan cepat . set jeragat dan collagen ini bukan sahaja untuk kecantikan luaran malah untuk kecantikan dalaman juga.berbaloi-baloi kan… 
contohnya set jeragat merangkumi banyak khasiat , GLA boleh membantu hormon anda supaya lebih stabil , selain itu untuk kesihatan dalaman lagi-lagi untuk wanita. Manakala ESP juga terlalu banyak kelebihan , tidak di nafikan ramai yang telah jatuh cinta dengan ESP shaklee , selain untuk kecantikan, ia juga boleh bantu untuk menurunkan berat badan , membekalkan tenaga sepanjang hari , selain itu membekalkan kita protein yang secukupnya.ESP boleh diambil tidak kira perempuan atau lelaki, hamil, menyusu ataupun tidak.

SET JERAGAT 

 


anda juga boleh memilih Collagen powder shaklee 

Dan kita boleh ambil set youth shaklee

Ya inilah skin care terhebat iaitu youth shaklee, Youth shaklee ini di kaji selama 8 tahun sebelum di keluarkan di pasaran tau. Telah di paternkan juga oleh pihak shaklee . youth skin care ini , adalah 100% daripada bahan semujadi tumbuh-tumbuhan . Selamat di pakai oleh semua jenis kulit dan juga untuk orang asia . 
youth shaklee telah direka khas untuk membantu pelbagai masalah kulit yang di alami. Jangan terkejut bila kita pakai youth kulit kita kelihatan muda 10 tahun. Bukan nampak sahaja muda , malah jika kita buat ujian klinikal , kulit wajah kita juga akan memberikan result muda dari usia sebenar. Woww teruja kan . 
Youth shaklee bukan sahaja bantu membuatkan wajah kita menjadi berseri, malah youth shaklee menjadikan kulit muka kita sihat bernutrisi. tiada lagi dari mana -mana skin care yang pakej bersama vitamin. Hanya dari shaklee sahaja . 
hubungi saya hari ni untuk dapatkan set jeragat shaklee ini

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *