Anda ada masalah period atau haid tidak teratur? macam-macam dah cara ikhtiar tapi tetap juga haid tidak teratur. Mesti kita tahukan kalau period atau haid tidak teratur boleh memberikan kesan sampingan pada tahap kesuburan dan juga masalah hormon wanita. Haid tidak teratur juga kadang kala menajdi petanda kita mungkin ada masalah kesihatan yang lain. Jadi jika period anda tidak teratur , banyak dan lama, pertama kali aizah cadangkan berjumpalah doktor untuk pemeriksaan lanjut.

Selain itu, kita boleh ikhtiar seperti puan ini bagi menyelesaikan masalah tidak teraturnya. jom saya kongsikan pada anda:-

TESTIMONI 17 : NURUL ATIKAH MOHD KHALID
.

[KITARAN HAID TERATUR DAN TIADA LAGI TUMPAH DARAH SELEPAS AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]
.

Assalamualaikum.. Saya Nurul Atikah berusia 30 tahun.. Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman saya bersama anda semua..
.

Selepas saya berkahwin saya mengalami masalah haid yg tidak teratur dan haid berpanjangan sehingga sebulan lama nya..
.

Malah saya juga pernah mengalami haid atau tumpah darah yang terlalu banyak.. Sehari sampai 10 keping yg bersaiz besar.. Sehinggakan terpaksa memakai pampers budak..
.

Bila berlaku keluar darah yang terlalu banyak menyebabkan badan saya terlalu letih, pucat, sesak nafas dan HB saya terlalu rendah sehingga ke angka 8…
.

Ketika itu jugalah saya akan di kejarkan ke hospital untuk mendapat rawatan… Setiba di hospital dengan keadaan HB yang terlalu rendah maka bermulalah “Check In hospital” dua hari satu malam… huhuhu
.

Bila kena tahan di wad… Ramai doktor datang untuk buat rawatan.. Saya redha apa yang di katakan oleh doktor..
.

Tapi masalah tetap sama.. Keadaan saya semua ok.. Cumanya dinding rahim saya terlalu tebal itu menyebabkan Haid yg berpanjangan..
.

Doktor ada menyuruh saya kawal pemakanan dan emosi.. Doktor kata itu salah satu puncanya.. Menyebabkan hormon tidak stabil..
Keluar wad doktor akan bekalkan saya bermacam jenis ubat.. Ada yang sampai tidak termakan.. Tapi keadaan saya sama… 3 bulan sekali akan berlaku kes yang sama.. Huhuhuhu
.

Setiap 3 bulan sekali jugalah saya akan datang hospital untuk berjumpa doktor O&G.. Masa itu dengarlah bebelan dari doktor.. Sebab dinding rahim saya masih tebal..
.

Sehinggalah pada tahun 2017… Saya nekad tuk konsisten dengan GLA Complex..
Saya ambil setiap hari..
.

Bulan 11 / 2017 saya datang buat rawatan susulan.. “Dinding Rahim awak kelihatan cantik.. Masalah lain pun tiada… Awak masih alami masalah period?..”
.

Selepas doktor tanya begitu baru saya perasan.. Saya da lama x alami datang haid yg berpanjangan ataupun tumpah darah yg terlalu banyak… Datang dalam keadaan normal dan teratur…
.

Saya katakan pada doktor yang saya sudah tiada masalah tersebut dan kitaran haid saya mula teratur… Alhmdlillh…
.

Doktor tanya saya ada makan ubat apa-apa selain dari hospital..
Saya katakan saya ambil supplement Shaklee… Doktor terus suruh saya konsisten dan tiada lagi ubat dari hospital..
.

Bulan 3 2018 selepas saya buat HSG dan resultnya alhmdlillh tiada masalah apa-apa di rahim saya malahan saluran Tiub Fallopio saya tidak tersumbat..
.

Doktor suruh saya kawal Emosi, Jangan stress dan jaga hormon.. Untuk dapatkan kitaran haid yg teratur..
.

Kenapa saya ambil GLA complex?
1. Membantu keseimbangan hormon
2. Melancarkan kitaran haid
3. Membantu meningkatkan kesuburan
4. Membantu masalah menopaus
5. Mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat
6. Membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser
.
Image may contain: 1 person


Alhmdlillh dgn izin Allah bersama shaklee asbab kitaran haid saya mula teratur dan tiada masalah haid berpanjangan ataupun tumpah darah.. Doakan saya terus sihat dan di beri rezeki zuriat… Amin..
.

Inilah Shaklee Effect saya.. Anda bila lagi…

haa , baguskan GLA complex shaklee ni, harga dia juga sangat berpatutan, murah sahaja. anda boleh hubungi aizah untuk dapatkan GLA . In Shaa Allah kita ikhtiar untuk aturkan period anda menjadi konsisten setiap bulan .

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  🙂

Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan mudah di :- 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1a059f0c8a0f2ae9616554b2fe72b8c8

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *