Ramai yang mencari Cara hilangkan jerawat dan parut jerawat berlubang tetapi sedarkah kita dalam masa yang sama ada beberapa cara itu salah sehingga jerawat kita itu menjadi parut jerawat berlubang yang dalam dan sukar dihilangkan? . Mahu hilangkan jerawat dan parut jerawat berlubang dengan berkesan perlu ada cara yang betul dan selamat. Siapa yang tidak inginkan wajah yang cantik dan mulus tanpa jerawat dan parut jerawat berlubangkan ? majority boleh dikatakan semuanya tidak mahu di tumbuhi jerawat.

Jom kita bongkar 6 kesalahan yang mungkin sering kita lakukan pada jerawat kita 

1) Membasuh muka 

Kita kerap membasuh muka sewaktu jerawat timbul di wajah kita , dengan harapannya supaya jerawat cepat sembuh dan mati . Cara ini adalah salah kerana ia boleh membuatkan kulit kita semakin berjerawat dan berminyak . haaa lepas ni berhati hati ya . 

2) Peluh 

Bila kita berpeluh , adakah kita terus lap di muka ataupun biarkan sahaja sehingga dia kering sendiri? apa yang kita perlu lakukan ialah kita perlu lap segera peluh di wajah, jangan biarkan ia peluh kering dengan sendiri dan seterusnya meresap masuk ke dalam kulit .

3) Picit 

picit ini memang popular la kan, selalu kita memicit jerawat untuk cepat pecah dan pulih. TETAPI tanpa kita sedari, cara kita memicit jerawat perlu ada langkah yang betul . Silap haribulan jerawat yang kita picit itu akan meninggalkan kesan parut yang dalam dan kekal dan jerawat pula lambat sembuh kerana kemungkinan kuman dari jerawat akan meresap jauh ke dalam kulit kita . haaa lepas ni jangan picit jerawat sebarangan .

4) Rawatan 

Bila kita membaut rawatan jerawat, jangan buat sehingga jerawat pulih dari luaran sahaja . Kajian menunjukan pemulihan untuk satu jerawat memakan masa 6 minggu sehingga 12 minggu. jika 1 minggu jerawat hilang dan kita hentikan rawatan atau ubat , secara dalaman kita belum sihat sepenuhnya dan kemungkinan jerawat akan timbul kembali.

5) Makanan

Pemakanan juga kita perlu jaga untuk hilangkan jerawat dengan mudah . Jika kita alah pada kakacang, lebih elok kita hentikan dahulu pengambilan yang berunsur kekacang. begitu juga makanan yang terlampau berminyak.

6) Pemilihan Produk 

Kita kemungkinan tertipu akan janji janji manis produk yang pakai tidak sampai seminggu kesemua jerawat tiada dan muka berubah halus dan gebu. Ingat ya kajian menyatakan 6-12 minggu masa untuk pulih sepenuhnya . Cek dahulu apa bahan yang ada didalam produk tersebut . pastikan tiada bahan merbahaya , pastikan tiada alkohol, pastikan ada kelulusan KKM , pastikan halal , pastikan produk tersebut ada landmark study dan kajian saintis . Jangan kerana dia murah dan testimoni gempak sahaja terus kita beli dan tampal dimuka.

Kita mempunyai pilihan untuk hilangkan jerawat kita dengan selamat dengan pelbagai cara tanpa menggunakan bahan-bahan merbahaya dan akan menudharatkan diri kita .

KINI TERDAPAT SKIN CARE TERBAIK DARI SHAKLEE YANG MEMBANTU PERCEPATKAN HILANGKAN JERAWAT.

iaitu youth shaklee

youth shaklee telah di kaji selama 8 tahun dan juga telah dipaternkan. youth skin care ni sesuai untuk semua jenis kulit . mereka yang telah memakai youth shaklee semuanya sangat berpuas hati dan happy tau . tengok ni :-

1) 

Jerawat dan parut jerawat semakin hilang 

Untuk menghilangkan jerawat dan parut seperti wanita di atas saya amat cadangkan tuan puan amalkan vitamin shaklee ini . In Shaa Allah kita ikhtiar segala penyembuhan adalah dari Allah .

Pilihlah yang terbaik untuk diri kita dan kulit kita untuk sihat sepanjang hayat .

Untuk mendapatkan set jerawat shaklee ini boleh hubungi saya . In Shaa Allah saya sedia membantu .

Hubungi saya di :-

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *