Ramai orang nak berbisnes tetapi berapa orang sahaja yang kekal dengan satu bisnes sehingga berjaya ? Ada ramai juga yang sentiasa bertukar bisnes kerana bisnes yang di jalankan itu mungkin tidak sesuai dengan diri mereka . Saya juga macam tu dulu, dari berbisnes drophip baju , tudung . Alhamdulillah kini saya telah setia bersama bisnes yang saya jalankan dari 2013 sehingga kini .

jom kita dengar sharing tips dari saya supaya kita kekal bersama bisnes kita sehingga berjaya .

Alhamdulillah inilah bisnes aizah buat iaitu shaklee , Dengan modal rendah , pulangkan berganda dan juga ada travel trip free dan car bonus juga di sediakan. memang best sangat .

Group kami juga sentiasa aktif untuk sama sama berjaya dalam bisnes ini , kami ada membuat kelas online dan juga kelas offline .

jom kita kupaskan satu persatu apa shaklee akan berikan pasa kita :-

Apa yang Shaklee tawarkan ??

1- Sekarang segalanya di hujung jari , begitu juga dengan shaklee sudah ada cara pembelian online, jadi tidak susah lagi jika kita tiada masa untuk ke branch-branch. :). dan yang paling latest , customers sendiri boleh beli online dengan account kita dengan cara esell. menarikkan … 

2- Bonus- Bonus menarik dari shaklee :- 

Program Ganjaran Tunai

Bonus Kumpulan Peribadi (21%)

Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.

Bonus Kepimpinan (sehingga 6 paras ke atas)

Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.

Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.

Insentif Coordinator (sehingga 1.5%)

Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.

Program Kereta

Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.

Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.

Program Konvensyen/ Insentif melancong dalam dan luar negara

Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul 

untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen 

berbeza pada setiap tahun. Sila rujuk Brosur Konvensyen/insentif untuk keterangan lanjut.

Pesanan ringkas saya :- 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *