11 Alahan Ibu Hamil Yang Wajib Suami Tahu

11 Alahan Ibu Hamil Yang Wajib Suami Tahu Assalamualaikum semua . topik menarik kita harini ingin membincangkan mengenai Alahan ibu mengandung yang wajib suami tahu.Suami mestilah kena tahu walaupun sedikit agar nanti dia tidak rasa pelik kenapa isteri berubah dan sebagainya. Jadi suami amat penting memahami si isteri ketika ini . Tetapi ada juga kes di[…]

Bilakah Waktu Sesuai Boleh Minum Ais Selepas Berpantang?

Bilakah Waktu Sesuai Boleh Minum Ais Selepas Berpantang? Assalamualaikum semua ibu-ibu. semoga sihat sejahtera kehendakNya. Bilakah Waktu Sesuai boleh Minum Ais Selepas Berpantang?. selalu tanya mak ,  kita : ” Mak Bila kita boleh minum ais ni? dahaga yang amat!”  Mak : ” Hamboiiiii tak sayang badan kee ? , mak dulu pantang betul-betul pun[…]

Pentingnya Amalan Berpantang Selepas Bersalin

Pentingnya Amalan Berpantang Selepas Bersalin by Noraizah Mohd Di Zaman moden ini ramai yang memandang remeh mengenai berpantang selepas bersalin.Secara Umumnya amalan berpantang ini tidak ditumpukan pada sajian makanan serta minuman sahaja. Malahan amalan ini turut merangkumi hubungan seks, aktiviti harian seperti amalan mandi dan berurut.  Dari segi perubatan pula, tempoh berpantang ini sebenarnya adalah tempoh[…]

Menu Diet Dan Jadual Makanan Ketika Berpantang

Salam semua ,  Pemakanan ialah aspek yang amat penting dalam rawatan pantang bersalin. Ini kerana proses kehamilan telah mengganggu keseimbangan hormon ibu. Mereka mengalami pelbagai bentuk tekanan dan gangguan emosi akibat perubahan fizikal. Apalagi semasa melahirkan anak, tenaga dikerah dengan hebat, urat saraf banyak yang cedera dan terjadi luka di bahagian tertentu. Jadi jangan abaikan[…]

Set berpantang Shaklee

Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin, Berpantang, Pembedahan & Rambut Gugur   Bagi ibu yang sedang hamil pastinya sedang mencari set bersalin yang sesuai, terutamanya yang menyusukan bayi. Antara kriteria yang biasanya menjadi pilihan ibu ialah set bersalin yang mudah, murah dan tidak memberi kesan kepada bayi yang menyusu. Antara set bersalin yang menjadi pilihan adalah[…]

Cara Mandikan Bayi Baru Lahir Dengan Langkah Yang Betul

Kebiasaanya yang bergelar ibu untuk pertama kalinya memang buntu juga fikir macam mana nak memandikan bayi baru lahir dan dan dalam pantang, ya lah kan bayi masih kecil perlulah mandi dengan teliti dan betul. Malah tidak ketinggalan juga ibu-ibu yang sudah lama tidak melahirkan bayi dan terlupa cara mandikan bayi. Jadi kat sini aizah ingin[…]

Sayur Kobis Pencegah Kanser Secara Semulajadi

Brassica oleracea adalah nama sains bagi kobis bulat iaitu sejenis sayur. Sayur kobis ini berasal dari keluaraga Brassica. Sayur kobis  memang sangat terkenal dalam masyarakat kita ini kan. Macam-macam masakan kita boleh masak dengan kobis ini , biasanya aizah masak goreng , letak dalam meehun goreng , acar jelatah letak kobis , kadang-kadang aizah buat[…]

Istimewanya ESP Shaklee Untuk Kita

Istimewanya ESP Shaklee Untuk KitaSalam semua , teruja dan tak sabar nak share mengenai ESP shaklee ni. Sebab apa ? sebab saya dah jatuh cinta dengan ESP shaklee.Siapa pernah mencubanya pasti teruja seperti saya juga 🙂 .  Kenali ESP Shaklee.Energizing Soy Protein (ESP) adalah protien dari soya yang bermutu tinggi.Diproses mengunakan suhu rendah untuk menjaga[…]

ESP Shaklee

ESP Shaklee  Ada apa yang istimewa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya? Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini. Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND[…]